Lecznicza żywność
19-12-2014Zdrowe życie

Bogato ilustrowane kompendium popularnonaukowe. Publikacja zawiera użyteczne informacje dotyczących składu oraz właściwości odżywczych i leczniczych niemal stu artykułów spożywczych (owoców, warzyw, zbóż, orzechów i nasion), korzystnie oddziałujących na poszczególne orany ciała. Dzięki nim czytelnik może dokonywać rozsądniejszych wyborów w planowaniu swojego jadłospisu.

Czytelnik znajdzie w książce opisy najbardziej powszechnych chorób i zaburzeń oraz czynników ryzyka – ze wskazaniem pokarmów, które należy ograniczyć lub wyeliminować z diety.

Wartość dzieła podnoszą skorowidze tematyczne ułatwiające wyszukiwanie informacji na temat artykułów spożywczych, chorób i metod leczniczych.

Książka opatrzona jest licznymi zdjęciami i wykresami, które ilustrują wpływ pokarmów na nasze zdrowie i samopoczucie. Grafika przybliża czytelnikowi badania naukowe znamienitych uniwersytetów i ośrodków badawczych. Publikacja może być także poradnikiem dla osób zajmujących się zawodowo lecznictwem i dietetyką. Cennym uzupełnieniem książki są przepisy kulinarne.

„Lecznicza żywność”, to kopalnia unikatowych informacji w pięknej szacie graficznej dla każdego, kto poważnie traktuje swoje zdrowie.

Poznaj leczniczą moc żywności. Dowiedz się, jak zapobiegać chorobom i jak je leczyć, aby cieszyć się pełnią życia!

Kup Książkę

O autorze : Jorge D. Pamplona Roger • doktor medycyny i chirurgii (Uniwersytet w Granadzie, Hiszpania) • specjalista w zakresie chirurgii ogólnej i gastroenterologii • specjalista w zakresie edukacji zdrowotnej (UNED — Narodowy Uniwersytet Kształcenia na Odleglość, Hiszpania) • magister zdrowia publicznego (Uniwersytet Loma Linda, Stany Zjednoczone).

0